Ukradli peniaze z obecného úradu, nelegálne prekročil hranice

26.02.2007 Celý región

Ukradli peniaze z obecného úradu:\r\nPolicajti zo skráteného vyšetrovania Prešov-sever vyšetrujú krádže vlámaním do budovy Obecného úradu v Bertotovciach, okr....
Ukradli peniaze z obecného úradu:
Policajti zo skráteného vyšetrovania Prešov-sever vyšetrujú krádže vlámaním do budovy Obecného úradu v Bertotovciach, okr. Prešov.

Zatiaľ neznámy páchateľ v dobe od 23.2.2007 do 25.2.2007 vylomil vchodové dvere budovy a následne aj do kancelárie. Odtiaľ ukradol kovovú pokladničku s finančnou hotovosťou 20 000. - Sk. Celkovo vznikla obecnému úradu škoda 52 000. - Sk.

Nelegálne prekročil hranice:
Poverený príslušník PZ z Oddelnia hraničnej kontroly v Ubli vzniesol obvinenie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia 21 ročnému mužovi z Bangladéša.
Vo štvrtok 22.2.2007 bol kontrolovaný policajtmi z Oddelenia hraničnej kontroly PZ Ubľa pri obci Dúbravka (okr. Snina). Pri sebe nemal žiadne cestovné doklady, pričom následným preverovaním policajti zistili, že v skorých ranných hodinách nelegálne prekročil štátnu hranicu z Ukrajiny na Slovensko. Taktiež zistili, že už v júni 2006 mu bolo vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení so zákazom vstupu na územie Slovenskej republiky po dobu dvoch rokov. Policajti mladého Bangladéšana zadržali, umiestnili do cely policajného zaistenia a spracovali podnet na jeho vzatie do väzby. Včera mu sudca uložil trest odňatia slobody v trvaní 8 mesiacov, uložený na skúšobnú dobu 20 mesiacov. Cudzinec zároveň požiadal o udelenie azylu v Slovenskej republike a bol umiestnený na Oddelenie azylu PZ v Humennom.
 

Vyberte región

mark